Trainer van de week: Marieke van der Meer

Trainer van de week: Marieke van der Meer

Bij ons item “Trainer van de Week” zetten wij een van onze toppers in het zonnetje voor al het harde werk dat zij verrichten voor HockeyWerkt. Deze week mogen wij Marieke van der Meer aan jullie voorstellen. Door middel van een aantal vragen voelen wij onze trainer van de week stevig aan de tand.

 

Vertel kort iets over jezelf en je hockeycarrière?
Ik ben Marieke, 19 jaar en woon in Elst. Op dit moment zit ik in het laatste jaar van het CIOS waarbij ik bewegingsagogie studeer. Verder heb ik heel mijn jeugd in Elst bij Overbetuwe gehockeyd en afgelopen jaar bij Upward dames 1. Dit jaar geef ik meer training en hockey ik zelf niet meer.

Welke teams geef jij training?
In Wijchen begeleid ik twee trainers en geef ik de J6E1, MD1, MA3, JB2 training en daarnaast nog de hockeyschool op zondag.

Hoe ben je bij HockeyWerkt terecht gekomen?
Via LinkedIn ben ik benaderd en daarna vrijwel meteen aan de slag gegaan.

Grappigste/leukste moment tijdens het hockey of training geven?
Ehm… Eigenlijk van alles wel! Maar het leukste blijft toch om met alle teams die ik training geef wat te bereiken. Qua hockeyspel maar ook de band die je met de kinderen hebt/krijgt!

Wie is jouw Hockeyheld?
Eigenlijk heb ik niet een specifiek iemand.. Maar als ik dan toch moet kiezen ga ik voor Mirco Pruyser.

Dilemma: Forehand of backhand?
Dan ga ik voor de forehand omdat ik die altijd beter onder controle heb.

Dilemma: 10-0 winnen of 2-1 winnen?
Een lastige.. Maar dan kies ik toch voor 2-1 winnen. Die spanning die je de hele wedstrijd hebt heeft toch echt wel wat. Zeker als je in de laatste paar minuten weet te scoren. Al is af en toe 10-0 winnen ook wel lekker.

Dilemma: Uitlopen of lijnstop?
Uitlopen aangezien ik dan mijn snelheid kan gebruiken.

Dilemma: Veldhockey of zaalhockey?
Hmm ook lastig.. Uiteindelijk kies ik wel voor veldhockey. Al vind ik de snelheid en techniek die je in de zaal moet gebruiken ook heel leuk. Maar ik hockey liever een jaar op het veld dan in de zaal.

Dilemma: Bitje of scheenbeschermer?
100% een bitje. Ik heb liever mijn schenen blauw dan mijn tanden eruit.

Dilemma: Goal of assist?
Goal!! Het maken van een goal is het fijnste gevoel wat er is. Zeker als je met 2-1 wint 😉

Wat vind je het leukst aan het werken voor HockeyWerkt?
De combinatie met hockey en het werken met mensen, Daarnaast de verschillende clubs/mensen die je leert kennen. Altijd gezellig!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Om onze website zo goed mogelijk te laten werken, maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacystatement voor meer informatie hoe jouw gegevens worden opgeslagen en beschermd.