Trainer van de week: Emma van de Water

Trainer van de week: Emma van de Water

Bij ons item “Trainer van de Week” zetten wij een van onze toppers in het zonnetje voor al het harde werk dat zij verrichten voor HockeyWerkt. Deze week mogen wij Emma van de Water aan jullie voorstellen. Door middel van een aantal vragen voelen wij onze trainer van de week stevig aan de tand.

Vertel kort iets over jezelf en je hockeycarrière?

Hi, mijn naam is Emma, 21 jaar en zit in het laatste jaar van de opleiding Communicatie. Op mijn 7de ben ik begonnen met hockeyen bij Fletiomare. Hier heb ik in alle 1e lijnteams gespeeld waarna ik in Dames 1 terecht ben gekomen. In mijn eerste jaar Dames 1 waren we direct op het veld en in de zaal gepromoveerd. Super leuk, alleen was dit maar van korte duur, want in de voorbereiding van het volgende seizoen ben ik geblesseerd geraakt. Nu ben ik ruim 2 jaar verder, heb ik de overstap gemaakt naar USHC (Dames 2) en heb ik nog een klein jaar revalideren op de planning voordat ik het veld weer op mag. Even bikkelen, maar dan heb je ook wat. Ik heb eigenlijk op elke positie gespeeld, maar mijn favoriete plekje is toch mid mid of rechtsvoor. Naast dat ik zelf hockey geef ik sinds mijn 15e training en coach ik een team. Vooral nu een leuke manier om met hockey bezig te blijven.

Welke teams geef jij training?

Alle jongste Jeugd teams van SCHC (maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag).

Hoe ben je bij HockeyWerkt terecht gekomen?

Een vriend van mij werkte er al en zocht vervanging voor een avond. Ik heb het toen overgenomen, waarna HockeyWerkt contact met mij op nam of ik vaker training wilde geven.

Grappigste/leukste moment tijdens het hockey of training geven?

Een van mijn leukste momenten was in de zaal. Ik zat al ruim een half jaar in Fletiomare Dames 1. Ik stond daar voorin maar wist nog geen een doelpunt te maken, ook in de zaal ging dit niet zo soepel. Vlak voor de allerlaatste zaalwedstrijd zei mijn teamgenoot tegen mij; niet te veel nadenken over het scoren, het komt vanzelf. Jahoor, in de laatste wedstrijd wist ik 2 doelpunten te maken. Als kers op de taart waren we ook nog eens gepromoveerd.

Wie is jouw Hockeyheld?

Teun de Nooijer, is mijn hockeyheld. Ook al speelt hij nu niet meer, blijft hij mijn hockeyheld.

Dilemma: Forehand of backhand? 

Forehand! Zeker weten mijn forehand. Ik heb nooit echt de backhand goed aangeleerd gekregen, waardoor ik hem ook niet zo heel goed kan. Een backhand ziet er vaak wel spectaculair uit, maar ik ben toch meer fan van een dodelijk forehand schot.

Dilemma: 10-0 winnen of 2-1 winnen?

2-1 Winnen. Er is niks mooiers dan een spanende wedstrijd die je aan het einde toch naar je toe kan trekken. Niet alleen voor jezelf maar ook voor het publiek is dat een stuk leuker.

Dilemma: Uitlopen of lijnstop?

Uitlopen! In de jeugd was ik altijd eerste uitloop, zo hard als je kan op de stopper rennen. Het mooiste is als je hem afpakt, je direct een counter inzet.

Dilemma: Veldhockey of zaalhockey?

Deze vind ik lastig. Ik vind beide heel erg leuk en kan dan eigenlijk ook geen keuze maken. Als ik toch een keuze moet maken, ga ik denk ik toch voor zaalhockey. Het gaat een stuk sneller, de doelpunten vliegen om je oren en het is ook nog eens spectaculair voor het publiek.

Dilemma: Bitje of scheenbeschermer?

Scheenbeschermers. Ook al vind ik een bitje net zo belangrijk gaat mijn keuze toch uit naar scheenbeschermers. Zo vaak heb ik al een stick of een bal op mijn schenen gehad, zonder die scheenbeschermers waren mijn benen al helemaal bont en blauw.

Dilemma: Goal of assist?

Goal! Zeker weten een goal, wie wilt dat nu niet. Maar staat er iemand beter voor ben ik ook wel de persoon die hem afgeeft.

Wat vind je het leukst aan het werken voor HockeyWerkt?

Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken. Dat is het eigenlijk wel. Ik vind hockey heel erg leuk en daardoor voelt het eigenlijk nooit als werken. Hiernaast is het contact met HockeyWerkt heel fijn, ze staan altijd voor je klaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Om onze website zo goed mogelijk te laten werken, maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacystatement voor meer informatie hoe jouw gegevens worden opgeslagen en beschermd.