Trainer van de week: Damiën Terstall

Trainer van de week: Damiën Terstall

Bij ons item “Trainer van de Week” zetten wij een van onze toppers in het zonnetje voor al het harde werk dat zij verrichten voor HockeyWerkt. Deze week mogen wij Damiën Terstall aan jullie voorstellen. Door middel van een aantal vragen voelen wij onze trainer van de week stevig aan de tand.

Vertel kort iets over jezelf en je hockeycarrière?
Ik ben 22 jaar oud en hockey momenteel bij USHC in Utrecht. Hier studeer ik aan de Universiteit. Vroeger ben ik begonnen in de C bij HCDB en ben ik doorgegaan tot de B. Na 8 jaar rust hockey ik sinds dit seizoen eindelijk weer. In het veld heb ik bijna altijd op het middenveld gestaan.

Welke teams geef jij training?
Rijnvliet JE6, JC2, MC1 en Dames 1 en op Zwaluwen train ik de MC4, MB3 en MA2

Hoe ben je bij HockeyWerkt terecht gekomen?
Iemand die ik ken was naar mensen opzoek die het leuk leek om training te geven. Ik had zelf al jaren niet gespeeld en hierdoor leek het me juist leuk om er zo weer wat meer mee bezig te zijn. Van het een kwam het ander en nu werk ik er al 3 jaar.

Grappigste/leukste moment tijdens het hockey of training geven?
Dat was 2 jaar geleden. Het was eigenlijk vooral grappig voor het team dat ik training gaf. Ik wilde een oefening voordoen op een zandveld maar het normale schoenen aan en gleed vlak voor het afronden op goal weg naar de grond. Zo moest het dus niet.

Wie is jouw Hockeyheld?
Stan Carlier

Dilemma: Forehand of backhand?
Forehand, ik kan hier veel harder mee schieten.

Dilemma: 10-0 winnen of 2-1 winnen?
2-1, 10-0 is geen uitdaging en veel minder leuk. Dan zit het andere team waarschijnlijk ook te hoog ingedeeld.

Dilemma: Uitlopen of lijnstop?
Uitlopen. Aan iedereen die lijnstopt; jullie zijn gek

Dilemma: Veldhockey of zaalhockey?
Veldhockey, ik vind de zaal te klein en vind het lekker om buiten te zijn.

Dilemma: Bitje of scheenbeschermer?
Scheenbeschermers, voorin krijg ik hier vaker ballen tegen aan dan mijn mond

Dilemma: Goal of assist?
Assist, aangezien ik middenvelder ben is het natuurlijk vooral belangrijk om de aanvallers te voorzien van goede ballen.

Wat vind je het leukst aan het werken voor Hockey
Dat je mensen dingen kan leren terwijl je doet wat je leuk vind!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Om onze website zo goed mogelijk te laten werken, maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacystatement voor meer informatie hoe jouw gegevens worden opgeslagen en beschermd.