Trainer van de Week

Trainer van de Week

Bij ons item ‘Trainer van de Week’ zetten wij een van onze toppers in het zonnetje, voor al het werk dat zij doen voor HockeyWerkt. Deze week mogen wij Jikke van den Hurk aan jullie voorstellen. Wij zetten onze trainer in de spotlight, zodat jij meer over haar te weten kunt komen.

Trainer van de week - Jikke

Vertel kort iets over jezelf en je hockeycarrière?
Hi! Mijn naam is Jikke van den Hurk en ik ben 18 jaar oud. Ik hockey bij SMHC De Hopbel in de MA1 en studeer journalistiek en communicatie in Utrecht. Naast mijn werk bij HockeyWerkt, loop ik ook een dag in de week stage bij dit toffe bedrijf en werk ik in de weekenden bij de Albert Heijn in Schijndel.

Welke teams geef jij training?
Op woensdag en zondag verzorg ik trainingen voor HockeyWerkt. Op woensdag geef ik een uur Kabouterhockey op Rosmalen en daarna coördineer ik samen met Hannah de 6- en 8-tallen. Op zondagochtend kun je mij vinden tussen de kabouters van MOP!

Grappigste/leukste moment tijdens het hockey of training geven?
Het grappigste wat ik ooit heb meegemaakt is dat een kindje van 5 aan mij vroeg of ik daar ’s avonds kwam avondeten. Hij vroeg het aan zijn moeder en gaf zijn adres aan mij. Dat was heel erg grappig, maar vooral heel schattig.

Wie is jouw Hockeyheld?
Mijn hockeyheld, poeh lastige vraag. Ik vind Robbert Kemperman heel erg leuk. Mr. Backhand. Zelf ben ik ook erg van de backhandslag. Zijn techniek is zo subtiel en hij is ook nog eens best knap, haha. Van de vrouwen vind ik Ginella Zerbo heel leuk. Zij is echt een goede spits en scoort veel. Ik sta zelf ook voorin dus vind het heel leuk om naar haar acties te kijken.

Dilemma: Forehand of backhand?
Backhand 1000%! Mijn forehand is prima, maar mijn backhand is nog net iets beter. Het liefste draai ik altijd naar mijn backhand. Mijn specialiteit is dan ook de backhandslag.

Dilemma: 10-0 winnen of 2-1 winnen?
10-0 winnen vind ik wel heel leuk. Ik ben spits, dus bij 10-0 kan ik lekker veel scoren en heb ik veel de bal. Ik ben echt een stresskip dus zou veel te zenuwachtig worden bij een 2-1 stand. Ik ben heel fanatiek en wil graag winnen. Je hebt bij 2-1 wel meer tegenstand en je haalt het beste in je naar boven, maar toch denk ik dat ik dan voor de 10-0 ga.

Dilemma: Uitlopen of lijnstop?
Hmm, deze vind ik ook wel lastig. Ik doe zelf niets bij de verdedigende strafcorner. Ik ben niet bang voor de bal dus ik zou het allebei niet erg vinden. Als ik echt zou moeten kiezen toch uitlopen. Ik spring er wel voor!

Dilemma: Veldhockey of zaalhockey?
Veldhockey vind ik echt mega leuk, maar wanneer het zaalseizoen eraan komt, kan ik daar ook naar uitkijken. Ik vind het allebei echt heel erg leuk, maar veldhockey blijft de basis, dus dat vind ik net wat leuker.

Dilemma: Bitje of scheenbeschermer?
Scheenbeschermers, geen twijfel over mogelijk. Ik krijg regelmatig ballen op of rondom mijn scheenbeschermers. Naast dat het veel pijn doet, wordt het ook altijd een dikke blauwe plek. Ik speel altijd met beide, maar ik moet kiezen, dus scheenbeschermers.

Dilemma: Goal of assist?
Goal! Als spits wil je altijd scoren. Natuurlijk is een mooie assist ook lekker, maar goals maken blijft mijn favoriet.

Wat vind je het leukst aan het werken voor Hockey
Het leukste aan HockeyWerkt vind ik dat ze je heel vrij laten. Je mag doen wat je leuk vindt. Het is een super gezellig team, wat mijn stagedagen en uren op het veld altijd heel leuk maken. Ik geniet ontzettend van de energie die ik van de kaboutertjes krijg tijdens het training geven. De kindjes vrolijk maken en te zien dat ze echt plezier in het hockey hebben is dan ook mijn doel! Het geeft me een ontzettend blij gevoel als ik tijdens een training even om me heen kijk en alle kindjes zie lachen, daar doe je het toch voor!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Om onze website zo goed mogelijk te laten werken, maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacystatement voor meer informatie hoe jouw gegevens worden opgeslagen en beschermd.