Club Van De Week: Pinoké

Club Van De Week: Pinoké

Het is weer tijd om een club in de spotlights te plaatsen. Deze week presenteren wij in onze HockeyBlog Pinoké als “Club Van De Week”! 

 

Over Pinoké

De Amsterdamse Mixed Hockey Club Pinoké is net na de Tweede Wereldoorlog opgericht en komt voort uit een fusie tussen MHC O.K. en AHC Pinokkio. De huidige naam is een combinatie van de oorspronkelijke clubnamen, AHC Pinokkio en MHC O.K.. De club telt inmiddels ruim 1900 leden, verdeeld over 123 teams. Veel eerste teams van de club spelen op het hoogste niveau en de heren en dames 1 komen op uit in de hoofdklasse.

Pinoké is in de beginjaren gegroeide door de feesten, playbackshows en andere sociale activiteiten. De club imago van de club aan te passen, is in de jaren ‘90 een topsportbeleid ontwikkeld. Mede hierdoor zijn op dit moment veel teams van de club op het hoogste niveau terug te vinden.

Leuke weetjes

Pinoké heeft de bijnaam ‘’steekneuzen’’ gekregen, een verwijzing naar het stripfiguur Pinokkio. Grappig is dat Pinoké ieder jaar rond Pasen het ‘Steekneuzentoernooi’ organiseert. Tijdens dit toernooi worden tophockey en gezelligheid volop gecombineerd.

Samenwerking tussen HockeyWerkt en Pinoké

HockeyWerkt werkt al een lange tijd samen met Pinoké. Sinds seizoen 2014-2015 wordt er samen gewerkt met Pinoké. HockeyWerkt verzorgt op de club de training van een aantal seniorenteams, waaronder verschillende heren- en dames- en veteranenteams.

Bezoekadres:

Jan Tooroplaan 46
1182 AE Amstelveen

Aantal velden:

De club beschikt over 2 watervelden en 2 semi-watervelden.

Clubkleuren:

Het clubtenue bestaat uit een donkerblauw shirt, een donkerblauw broekje/rokje en witte sokken.

 

 

Afbeeldingsresultaat voor pinoke

 

 

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Om onze website zo goed mogelijk te laten werken, maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacystatement voor meer informatie hoe jouw gegevens worden opgeslagen en beschermd.