Club Van De Week: Dorsteti

Club Van De Week: Dorsteti

Het is weer tijd om een club in de spotlights te plaatsen. Deze week presenteren wij in onze HockeyBlog Dorsteti als “Club Van De Week”! 

 

Over Dorsteti

Dorsteti is op 15 mei in 1979 opgericht en heeft haar naam afgeleid van de vroeg middeleeuwse stad Dorestad. Dorestad was van de 7e tot het midden van de 9e eeuw de belangrijkste en succesvolste handelsplaats van Noordwest-Europa. Dorestad was gelegen in het huidige Wijk bij Duurstede, waar de club ook ligt.

Het eerste clubhuis van Dorsteti kwam een jaar na oprichting. Toen nog een bouwkeet, maar 6 jaar later, in 1986, is het bekende clubhuis ‘Ons hokkie’ in gebruik genomen. Tot de zomer van 1997 heeft Dorsteti op grasvelden van SVW en 2 andere clubs in Wijk bij Duurstede gehockeyd. Door wateroverlast en bevroren velden in de winter is uiteindelijk besloten het eerste kunstgrasveld voor de club aan te leggen.

In 2011 is de club verhuisd naar de huidige locatie en heeft een groep veteranen het huidige clubhuis ontworpen en gebouwd.

Dorsteti is een club voor jong en oud. Zo wordt er voor de oudste leden walking hockey georganiseerd, voor mensen met een beperking een knotshockeytoernooi en voor de jeugd een Vikingtoernooi. Helaas kan de club door vertrekkende jeugdspelers, die met hun studie in andere steden beginnen, niet doorgroeien naar de top. Maar dat weerhoudt ze er niet van een van de leukste clubs van het land te zijn!

Samenwerking tussen HockeyWerkt en Dorsteti

HockeyWerkt werkt sinds seizoen 2017/2018 samen met Dorsteti. Dit seizoen staat onze trainer Christijn Feijen fanatiek training te geven op de donderdagen.

Bezoekadres:

Lekdijk Oost 13B
3961 MB Wijk bij Duurstede

Aantal velden:

De club beschikt over 2 semi-watervelden

Clubkleuren:

Het tenue bestaat uit een shirt met een aquablauw en zwarte kraag, waarbij de mouwen zijn voorzien van een zwarte bies. Het shirt wordt gedragen op een zwarte broek en aquablauwe sokken met een zwarte rand.

 

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Om onze website zo goed mogelijk te laten werken, maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacystatement voor meer informatie hoe jouw gegevens worden opgeslagen en beschermd.