Club Van De Week: BH&BC Breda

Club Van De Week: BH&BC Breda

Het is weer tijd om een club in de spotlights te plaatsen. Deze week presenteren wij in onze HockeyBlog BH&BC Breda als “Club Van De Week”! 

 

Over BH&BC Breda

Het ontstaan van “de oude Bredasche” droeg een militair karakter. Na zijn overplaatsing naar Breda in 1905 besluit ene heer Couvée, militair, hier een poging te wagen het hockeyen van de grond te krijgen. Hij heeft in Haarlem en later Amersfoort kennisgemaakt met het ‘edele hockeyspel’, is enthousiast geraakt en wil het niet bij dat enthousiasme laten. Een 40-tal sportieve dames en heren wordt gevonden, die in de wintermaanden twee maal in de week bereid is te oefenen. Zo werd op 8 november 1906 de Bredasche Hockey en Bandy Club (BH&BC Breda) opgericht, de 13e hockey club van Nederland.

Er wordt eerst alleen getraind op een veldje aan de Baronielaan. Dit is echter een oefenterreintje. In december 1906 verhuist de club naar de kazerne op het Chasséterrein. Het clubhuis is een hok zonder waterleiding. Met een paar emmers water moeten ze het maar doen. In 1931 verhuist de club naar Sportpark Ginneken aan de Galderseweg, waar men over twee velden kon beschikken. Pas op 20 september 1959 worden de eerste wedstrijden op de Burgemeester de Manlaan gespeeld. Breda huurt het nieuwe complex van de gemeente Breda voor fl. 1850,-

Ondertussen telt de club uit Breda ruim 1578 leden verdeelt over 113 teams en zijn ze nogsteeds aanwezig op de plek waar ze in 1959 belanden.

Samenwerking tussen HockeyWerkt en BH&BC Breda

HockeyWerkt werkt al sinds het seizoen 2014/15 samen met BH&BC Breda. Dit seizoen staan onze coördinatoren Lars Huijbregts, Hannah van Tartwijk en Marjolein Verheem op Breda die zorgen dat daar alles vlekkeloos verloopt en verzorgen Irene Blankers, Bowien Oor, Milou Rooijakkers, Daan Kleinpenning, Friso Dahmen en Lotte Schreurs het kabouterhockey.

Bezoekadres:

Burgemeester de Manlaan 26
4837 BN Breda

Aantal velden:

De club beschikt over 2 watervelden, 1 semi-waterveld en 1 zandveld

 

Clubkleuren:

Breda speelt in een korenblauw shirt met clublogo, donkerblauwe broek/rok en korenblauwe kousen.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Om onze website zo goed mogelijk te laten werken, maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacystatement voor meer informatie hoe jouw gegevens worden opgeslagen en beschermd.