Kabouterhockey

Kabouterhockey

Het Kabouterhockey van HockeyWerkt gebruikt vanaf september 2013 het Funkey programma van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB)! Door de overeenkomsten in de doelstellingen van HockeyWerkt en de KNHB is er besloten om het Funkey en het Kabouterhockey op elkaar aan te laten sluiten. Kabouterhockey is voor alle kinderen in de leeftijdscategorie van 3,5 tot 6 jaar. HockeyWerkt wil deze kinderen spelenderwijs kennis laten maken met de sport. Tevens is dit een mooie manier voor jonge kinderen om in teamverband te leren sporten en samen een hoop plezier te beleven! In het begin zal er af en toe gebruik gemaakt gaan worden van hockeysticks. Spel en beweging, aangepast op het ontwikkelingsniveau van deze leeftijdsgroep, staan tijdens de trainingen centraal. 

Wij als HockeyWerkt vinden het belangrijk om van het kind als individu uit te gaan. Het kind staat daarom centraal met de daarbij horende behoeftes. Jonge kinderen hebben een grote fantasie wereld en een grote drang om te bewegen. Wij geloven dat een kind groeit als deze positief gestimuleerd word en succesbeleving ervaart. Daarom geven wij bij kabouterhockey uw kind de ruimte om zichzelf te ontdekken en zelfvertrouwen op te doen. Wij denken dat het daarom erg belangrijk is dat een kind op een speelse manier (onbewust) leert. Hierbij moet plezier centraal staan!

Naast de motorische ontwikkeling hechten wij ook waarde aan de gestelde onderwijsdoelen. Waar de beginselen van de taal, rekenen en ruimtelijke oriëntatie worden verweven in de oefenvormen. We richten ons niet op het behalen van de gestelde doelen, maar op de ontwikkeling van het kind met de doelen als richtlijn.

Dit alles zullen we stimuleren door positiviteit, aandacht en betrokkenheid wat uw kind zal doen groeien.

Bent u benieuwd naar onze doelen rondom Kabouterhockey? Bekijk ze hier per leeftijd!

Funkey

 

Bijdragen aan een brede motorische ontwikkeling van jonge kinderen door veelzijdig bewegenlogo-funkey-knhb_rgb-300x174. Dat heeft de KNHB zich in haar strategisch plan ten doel gesteld. In dit kader is het Funkey lespakket voor verenigingen ontwikkeld.

Funkey omvat grondvromen van bewegen, loopscholing, balvaardigheid en een vorm van hockey. Met als doel om kinderen spelende
rwijs goed te leren bewegen, waarbij verschillende vormen van hockey gebruikt worden.

Het Kabouterhockey / Funkey is voor iedereen, je hoeft dus geen lid te zijn van een hockey(sport)vereniging!

Hoe in te schrijven?

Wenst u meer specifieke informatie over de trainingsdagen, tijden, kosten en/of direct inschrijven? Klik hieronder dan op het gewenste clublogo/de gewenste locatie.

Onduidelijkheden? Neem dan contact met ons op.

CMHC Civicum
HC Reeuwijk Bodegraven
HC Berlicum
HDL
MHC Venray
VMHC Spitsbergen
HC Rijnvliet
SCHC Bilthoven
HC MOP
MHC Rosmalen
BH&BC Breda
Den Bosch
HIC Amstelveen

Om onze website zo goed mogelijk te laten werken, maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacystatement voor meer informatie hoe jouw gegevens worden opgeslagen en beschermd.