Combibaan in de sport

Een combinatie van kantoorwerk en sporten als fulltimebaan,
het klinkt als muziek in de oren.

Elke dag om 8.30 beginnen op kantoor, om 12 uur pauze houden, vervolgens om 17 uur naar huis, aan tafel en ’s avonds nog trainen zo nu en dan. Iedere dag weer, hetzelfde riedeltje, vijf dagen in de week. Elke week weer..

Hoh, daar stop ik je even, want dit is niet hoe het er hier aan toe gaat. Maandag ochtend 8.30 tot 12 uur op kantoor, even lunchen en vervolgens door naar de BSO waar je sportlessen gaat geven. Vervolgens om 16.00 uur door naar het hockeyveld of voetbalveld om training te geven tot 17.30 uur. Op dinsdag dan lekker om 9 uur beginnen omdat je gisteren een half uurtje langer hebt gewerkt. En zo door. Geen dag is hetzelfde. 

Op het moment dat we met je in gesprek gaan kijken we wat je leuk vindt. Vervolgens kijken we naar de mogelijkheden op het kantoor. Lijkt het je namelijk leuk om iets met marketing te doen, kun je werkzaamheden doen op de marketingafdeling. Je zult dan meedenken over campagnes, social mediakanalen bijhouden, meedenken over sportkampen etc. Wanneer je toch liever meer contact wilt met mensen, heb je de mogelijkheid om als recruiter te starten. Hierbij help je andere mensen aan de juiste baan.

Vervolgens zullen we kijken of je meer affiniteit hebt met hockey of juist met voetbal en welke momenten je op de dag beschikbaar bent om training te geven. Je zult dan naast je kantoorwerk trainingen geven op het veld. 

Daarnaast zul je sportlessen geven op BSO’s. Je zult kinderen verschillende sportactiviteiten laten doen en veel plezier zien maken. Al deze uren die je maakt hoef je niet op het kantoor te zitten.

Een fulltimebaan van 40 uur zal kunnen bestaan uit 20 uur kantoor en 20 uur trainingen en lessen geven. Je kunt het zelf helemaal invullen, waardoor je echt iets doet wat je zelf leuk vindt. Hierdoor kan je werk en je passie en/of hobby combineren.

Uit onderzoek is gebleken dan een afwisselende baan zorgt voor meer plezier op de werkvloer waardoor de werkdruk lager is. Ook verhoogd afwisselend werk voor een hogere betrokkenheid. Een baan waar weinig afwisseling in is, zorgt voor meer stress op de werkvloer. Hierdoor kiezen steeds meer mensen voor een afwisselende baan. Kijkend naar deze twee factoren, werkstress en sturingsmogelijkheden is een model ontwikkeld, namelijk het job demand control model van KarasekHier wordt er gekeken naar de druk van taken die iemand ervaart en sturingsmogelijkheden op de werkvloer. 

Karasek model HockeyWerkt

Door de vrijheid die iemand heeft van het combineren van kantoorwerk en sporten wordt er hoog gescoord op

sturingsmogelijkheden. Er zitten natuurlijk ook eisen aan taken die uitgevoerd moeten worden op het kantoor als bij het training geven. Dit betekent dat deze manier van werken valt onder ‘uitdagend werk’. Wat we alleen maar

willen stimuleren. Dus is dit nu echt iets voor jou, klik op onderstaande link en heb direct WhatsApp contact met een van onze collega’s Gijs.