BEWEGEN IS GROEIEN

WEERBAARHEIDSTRAINING

Basisscholen en BSO'S omgeving Den Bosch opgelet!

In samenwerking met S-PORT Den Bosch en Nikki Verschuuren Weerbaarheidstrainingen bieden wij een unieke kans aan voor bassischolen in de omgeving van Den Bosch. Samen zetten we ons in voor de ontwikkeling van ieder kind in ‘s-Hertogenbosch en omstreken. We bieden een speciaal sportprogramma aan waarin onze ervaren trainers, samen met Nikki Verschuuren, een interactieve sessie verzorgen die kinderen leert om met vertrouwen en veerkracht te reageren op dagelijkse uitdaging door middel van Rots en Water trainingen. 

Ons doel is om in het schooljaar van 2024-2025 meer kinderen te bereiken en weerbaarder te maken. De trainingen focussen ons vooral op de klassen van groep 1 tot groep 5. 

Wat houdt de weerbaarheidstraining in?

Waarom kiezen voor onze training?

Wij beschikken over ervaren trainers. Ons team, samen met Nikki Verschuren, heeft ervaring in het geven van effectieve weerbaarheidstraining. Deze trainingen zijn op maat gemaakt. De sessies worden namelijk aangepast aan de behoeften van uw leerlingen en school. 

Verder bieden wij een extra sportaanbod voor de kinderen, langere termijn gezondheidseffecten voor de kinderen en een veilige omgeving om in te bewegen. 

Ons aanbod ziet er als volgt uit:

• Eenmalige sport clinic voor een dagdeel (3 uur) voor €250,-;

• Eenmalige sport clinic voor een gehele dag (6 uur) voor €450,-;

• Een programma voor een half schooljaar (kosten en mogelijkheden op aanvraag);

• Een programma voor een heel schooljaar (kosten en mogelijkheden op aanvraag). 

Informatie Rots en Water

Rots en Water is een psychofysieke weerbaarheidstraining waarbij bewegen centraal staat. Psychofysiek betekent, dat via actieve en fysieke invalshoek positieve sociale vaardigheden worden aangeleerd. Al spelenderwijs en via fysieke oefeningen worden sociale communicatie, weerbaarheid en confrontatievaardigheden aangeleerd. 

Spel en fysieke oefeningen worden afgewisseld door momenten van zelfreflectie. De kinderen gaan vooral veel ervaren (bewustwording) door te doen (bewegen). Ze gaan hun lichaamsbewustzijn vergroten en herkennen hoe ze reageren in bepaalde situaties en hoe ze zich daarbij voelen. 

Rots staat voor jezelf zorgen, opkomen, eigen keuzes maken en je grens aangeven. Water staat voor elkaar zorgen, naar elkaar luisteren, samenwerken en elkaar helpen. Wil je meer weten over Rots en Water klik dan hier!