Kabouterhockey


Speciaal voor kinderen tussen de 3,5 en 6 jaar, organiseert HockeyWerkt het heuse Kabouterhockey, om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met het hockey. Daarnaast is Kabouterhockey een mooie manier om kinderen al op jonge leeftijd in teamverband te laten sporten. Spel en beweging, aangepast op het ontwikkelingsniveau van de groep, staan tijdens de trainingen centraal.

In de trainingen geven wij ieder kind de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en om zelfvertrouwen op te doen. Naast de motorische ontwikkeling gaan we ook voorzichtig aan de slag met onderwijsgerichte onderdelen, waar de beginselen van taal, rekenen en ruimtelijke oriëntatie zitten verweven in onze oefenvormen. Dit alles zullen we stimuleren in een gezonde en speelse sportomgeving, waar plezier maken voorop staat. Tot slot krijgt ieder kind van ons een speciaal HockeyWerkt t-shirt wanneer je begint met Kabouterhockey!

kabouterhockey

Inschrijven? Klik op jouw club en schrijf je in!

Funkey

Bijdragen aan een brede motorische ontwikkeling van jonge kinderen door veelzijdig bewegen. Dat heeft de KNHB zich in haar strategisch plan ten doel gesteld. In dit kader is het Funkey lespakket voor verenigingen ontwikkeld. Funkey omvat grondvormen van bewegen, loopscholing, balvaardigheid en een vorm van hockey. Met als doel om kinderen spelenderwijs goed te leren bewegen, waarbij verschillende vormen van hockey gebruikt worden.

 

Het Kabouterhockey / Funkey is voor iedereen. Je hoeft dus geen lid te zijn van een hockey(sport)vereniging!