Hockey 5s clinics

Hockey 5s?

De naam benoemd de nummer 1 regel al: per team staan er 5 spelers op het veld. Dit aangepaste hockeyspel wordt op een kleiner veld gespeeld met boardingen, waardoor de bal in principe nauwelijks uit kan. Schieten mag al vanaf de middenlijn.

Enthousiast en wil je dit op jouw vereniging? Bekijk hieronder de opties!

HockeyWerkt X Hockey 5s

HockeyWerkt is erg enthousiast over deze nieuwe hockeyvorm en wil dit graag delen met verenigingen in Nederland. Om deze reden organiseert HockeyWerkt dagclinics door heel Nederland om kennis te maken met deze nieuwe hockey vorm. Alle benodigdheden, zoals de boarding, wordt geregeld. 

Is dit iets voor jouw vereniging en wil je graag de opties bespreken? Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!  

HockeyWerkt X Fikagear

Besteld jouw club een complete hockey 5s set via Fikagear? Dan krijg je een gratis clinic aangeboden voor jouw vereniging door HockeyWerkt!

Bekijk hiernaast de video over Fikagear

Veelgestelde vragen

Hockey 5s is een snelle vorm van hockey op een kleiner veld met boarding, minder spelers en veel actie. Bij deze hockeyvorm komen veel skills kijken. Hockey 5s kan op verschillende oppervlakken, omgevingen en ruimtes worden gespeeld. 

De naam benoemd de belangrijkste regel al: per team staan er maximaal 5 spelers op het veld. Hockey 5s wordt gespeeld met 4 veldspelers en 1 keeper. De wedstrijd duurt 20 minuten en wordt op een veld gespeeld van 50m x 40m groot. Door de boarding aan de zij- en achterkanten van het veld gaat de bal nauwelijks uit. Schieten mag zodra je over de eigen middenlijn bent. In plaats van een strafcorner wordt er een challenge genomen bij Hockey 5s. 

Het spel wordt gespeeld tussen twee teams met ieder vier veldspelers en een keeper. 

Hockey 5s wordt nog niet op veel verenigingen in Nederland aangeboden. Dit is de reden dat HockeyWerkt clinics aanbiedt. Deze dagclinics zorgen ervoor dat jouw vereniging kennis kan maken met hockey 5s. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op.