Kabouterhockey

Speciaal voor kinderen tussen de 3,5 en 6 jaar organiseert HockeyWerkt het heuse Kabouterhockey. Tijdens het Kabouterhockey maken kinderen spelenderwijs kennis met de hockeysport. Daarnaast is het ook een mooie manier om jonge kinderen in teamverband te laten sporten. Gedurende de trainingen staan spelen en bewegen, aangepast op het ontwikkelniveau van de kinderen, centraal. Kabouterhockey sluit aan bij de doelstelling van de KNHB om op een jonge leeftijd bij te dragen aan de brede motorisch ontwikkeling door veelzijdig te bewegen. Net zoals Funkey (KNHB), omvat het Kabouterhockey grondvormen van bewegen, loopscholing, balvaardigheid en een vorm van hockey. Ook gaan ze aan de slag met onderwijsgerichte onderdelen, waar de beginselen van taal en ruimtelijke oriëntatie zijn verweven in onze oefenvormen. Dit alles zullen we stimuleren in een speelse sportomgeving waar plezier maken voorop staat. Ben je niet lid van een hockey(sport)vereniging? Geen probleem want ieder kind mag starten bij het Kabouterhockey! Daarnaast ontvangt elk kind bij deelname een speciaal HockeyWerkt t-shirt!

Interesse? Klik op jouw club en schrijf je in!

Oss, Noord-Brabant

Meld je nu aan voor kabouterhockey bij MHC Oss!
Ma - Di - Vr

Funkey

Bijdragen aan een brede motorische ontwikkeling van jonge kinderen door veelzijdig bewegen. Dat heeft de KNHB zich in haar strategisch plan ten doel gesteld. In dit kader is het Funkey lespakket voor verenigingen ontwikkeld. Funkey omvat grondvormen van bewegen, loopscholing, balvaardigheid en een vorm van hockey. Met als doel om kinderen spelenderwijs goed te leren bewegen, waarbij verschillende vormen van hockey gebruikt worden.

 

Het Kabouterhockey / Funkey is voor iedereen. Je hoeft dus geen lid te zijn van een hockey(sport)vereniging!

Let op!

Meld je nu aan voor de laatste 6 kabouterhockey trainingen en krijg een unieke vouchercode voor een kabouterhockey t-shirt!​