Onze Club: D.D.H.C.

Het is weer tijd om een club in de spotlights te plaatsen. Deze week presenteren wij in onze HockeyBlog Den Dunc Hercules Combinatie als “Onze Club”! 

 

Over Onze Club

We bevinden ons deze week vlak onder natuurpark De Biesbosch, in Raamsdonksveer welteverstaan. Hier ligt de club DDHC. Deze vereniging is een combinatie van 2 hockeyclubs die samengingen in 1992. Deze clubs zijn HC Den Dunc en HC Hercules, de clubs lagen op een steenworp afstand maar desondanks zijn ze beide los ontstaan. Beide clubs zijn opgericht onder aanvoering van een groep fanatieken vrijwilligers. Op de website staat van DDHC staat een prachtig verhaal geschreven over het oprichten van beide clubs.

Ik wil jullie wel een mooi verhaal vertellen over het toenmalige HC Hercules. Hoe is de club aan deze prachtige naam gekomen? Op 21 juni 1974 werd de club aangemeld bij de KNHB. Tot enkele minuten voor de aanmelding was er nog geen beslissing gevallen over de naam van de vereniging. Uiteindelijk werd gekozen voor H.C Hercules, vanwege het feit dat er op het moment van de (telefonische) aanmelding bij de KNHB een boek over Hercules op tafel lag.

DDHC is met een ledenaantal van 550 een club van formaat! Het is een vereniging die voor een ieder wat te bieden heeft van de Benjamins, “Trimhockeyers” tot de Veteranen. Kortom DDHC is een prachtige hockeyvereniging. Een warme club die veel te danken heeft aan de tomeloze inzet van vrijwilligers. De term; familieclub is hier zeker op z’n plaats.

DDHC heeft 6 seniorenteams in de competitie spelen. Het Eerste Herenteam speelt zijn wedstrijden in de 4e klassen en het Eerste Damesteam speelt haar wedstrijden in de 4e klasse.

Samenwerking tussen HockeyWerkt en DDHC

HockeywWerkt en DDHC werken zijn dit seizoen hun 2e samenwerkingsjaar ingegaan. HockeyWerkt levert ervaren trainers die inzetbaar zijn va nbreedteteams tot aan de toplijnen van de club. HockeyWerkt hoopt met de enthousiaste trainers, Koen, Stefan en Bram bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van DDHC. Samen gaan we ervoor zorgen dat DDHC zich gaat ontwikkelen tot een nóg mooiere vereniging.

Bezoekadres:

Kloosterweg 4
4941 EG Raamdonksveer

Aantal velden:

DDHC heeft 2 velden. Dit zijn 2 zandvelden, een derde veld wordt binnenkort aangelegd.

Clubkleuren:

Het clubtenue bestaat uit een groen poloshirt, donkerblauwe broek en donkerblauwe kousen met groene strepen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Om onze website zo goed mogelijk te laten werken, maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacystatement voor meer informatie hoe jouw gegevens worden opgeslagen en beschermd.