Club Van De Week: HC Rijnvliet

Club Van De Week: HC Rijnvliet

Het is weer tijd om een club in de spotlights te plaatsen. Deze week presenteren wij in onze HockeyBlog HC Rijnvliet als “Club Van De Week”! 

 

Over HC Rijnvliet

HC Rijnvliet is opgericht op 29 oktober 2015, als oplossing voor de lange wachtlijsten bij verschillende hockeyverenigingen in Utrecht. De club is vernoemd naar sportpark Rijnvliet, waar je ook de Utrechtse Rugby Club, De Voornruiters en SV Nieuw Utrecht vindt. In korte tijd is de club gegroeid naar zo’n 650 leden en komt met een aantal teams in de 1e klasse uit.

Voor de jongste leden organiseert de club jaarlijks De Club Hockeydagen. Deze dagen zitten niet alleen vol sportieve activiteiten, maar zorgen ook voor meer samenhang binnen de club.

Een grappig feitje bij deze club is dat er al hockeyvelden lagen, nog voordat de vereniging was opgericht. Normaal gesproken verloopt dit andersom. Een bestaande club vraagt bij de gemeente om een stuk grond, waarop velden kunnen worden aangelegd. Bij HC Rijnvliet is dit dus anders gegaan en lagen de velden er al.

Samenwerking tussen HockeyWerkt en HC Rijnvliet

HC Rijnvliet werkt sinds seizoen 2016-2017 samen met HockeyWerkt. HockeyWerkt verzorgt, met haar ervaren trainers, alle trainingen bij de club. Van Kabouterhockey  en de trainingen voor de jeugdteams tot seniorenhockey, keeperstraining en trimhockey. En speciaal voor de kinderen die extra willen trainen en hun skills verder willen verbeteren, organiseert HockeyWerkt op zondag de HW-masters.

Bezoekadres:

Sportpark Rijnvliet 3
3545 EA, Utrecht

Aantal velden:

De club beschikt over 2 watervelden en 1 zandveld

Clubkleuren:

Het clubtenue bestaat uit een blauw broekje/rokje, een groen met blauw shirt met het HC Rijnvliet logo en bij de jeugd staat ook de sponsor ABM AMRO erop.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Om onze website zo goed mogelijk te laten werken, maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacystatement voor meer informatie hoe jouw gegevens worden opgeslagen en beschermd.